Mindeord om Frank Høgh

Mindeord om Frank Høgh

Det var med stor sorg jeg modtog meddelelsen om at tidligere bestyrelsesmedlem i AAS Frank Høgh tabte kampen mod kræften.

Frank var kendt langt uden for Danmarks grænser for sine ambitiøse danseprojekter. Han arrangerede turneringer og events og tog frisk fat i Europa- og Verdensmesterskaber når alle andre tøvede, og han var arkitekten bag de allerede ikoniske Summer Dance Camps.

Men Frank havde også et stort foreningshjerte og gik ind i AAS bestyrelse for nogle år siden, da foreningen reelt stod på kanten af økonomisk konkurs.

Gælden var mastodontisk og kreditorernes tålmodighed var sluppet op. Det nemmeste havde været at nedlægge foreningen, men Frank gik til opgaven med den ildhu han altid havde når en opgave var umulig. Planen var enkel. Tusindkunstneren Frank skulle forhandle med alle kreditorerne. Med den rette dossering af charme, talegaver, løfter, flabetheder, glimt i øjet, dramaer og iskold kynisme fik Frank italesat en farbar vej, hvor gældsposterne enten blev afskrevet eller betragteligt nedskrevet. AAS overlevede og fik genetableret sit gode omdømme. Succesen var i høj grad Franks fortjeneste, da han uselvisk satte eget navn og rygte på spil for at redde AAS ud af et selvskabt morads, mange andre var gået langt uden om.

Jeg er den dag i dag imponeret over at det lykkes at redde AAS. I mine øjne var Frank en rollemodel for den danske foreningstanke, hvor de frivilliges kompetencer er fundamentet. Jeg lærte meget af Frank både fagligt og menneskeligt gennem årene i AAS. Han kunne både være principfast og pragmatisk. Han var et humoristisk og hårdtarbejdende menneske, der elskede sin familie højt. At hans glødende passion for dansen ofte bragte ham langt længere end en velforberedt plan til tiden blev jeg også vant til med årene.

Frank efterlader sig sin hustru Helle og to voksne børn. På foreningens vegne sender jeg den dybeste medfølelse til jer alle tre i denne svære stund.

Æret være Franks minde

Christian Mariegaard
Tidligere bestyrelsesformand i AAS

Luk menu